El documental El Ter al límit necessita suport!

No volíem deixar passar l’oportunitat d’animar-vos a participar en el micromecenatge per el documental “El Ter al límit. L’aigua a Catalunya, una qüestió de país”, que parla del nostre Ter i de l’abús que al llarg de dècades se n’ha fet.

el ter al límit

La creixent demanda d’aigua potable a Catalunya,  especialment de l’àrea metropolitana de Barcelona, fa replantejar la planificació i gestió hidrològica actual. El canvi climàtic, així com el transvasament sistemàtic d’aigua del riu Ter, molt superior al que marca una llei completament desfasada, està deixant al riu sense el cabal mínim necessari per mantenir la vida dels seus ecosistemes i poder satisfer les necessitats hídriques de la seva conca.

 

El riu Ter ha conformat el paisatge i l’estil de vida del territori que travessa. Durant la revolució industrial va ser uns dels motors de Catalunya i, històricament, ha estat el riu més solidari de totes les conques Catalanes, arribant a cedir puntualment fins al 90% el seu cabal cap a l’àrea metropolitana de Barcelona. Actualment el riu Ter es troba al límit dels seus recursos hídrics i cal trobar solucions urgents. Tenir resoltes qüestions bàsiques com l’aigua, esdevé imprescindible pel futur d’un país.

Bona part dels representants dels diversos organismes que van signar l’Acord del Ter l’any passat, com Aigua és Vida Girona, expliquem amb claredat la magnitud del problema.

Els autors han obert una d’aquestes eines de finançament per poder completar el documental sencer. Les petites aportacions econòmiques que es poden fer en aquesta pàgina del vídeo han de permetre completar tan interessant projecte. 

Per col·laborar-hi i accedir a les recompenses, i per tenir tota la informació sobre el projecte, només heu de clicar en el següent enllaç: Micromecenatge El Ter al límit

També podeu visitar la pàgina de Facebook del projecte: https://www.facebook.com/documentalelterallimit/

 

Anuncis